Opleiding & Supervisie

Bij mij kun je terecht voor (na)scholing en supervisie voor de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt en cognitief gedragstherapeutisch werker (CGW) vanuit de beroepsvereniging VGCt. Daarnaast bied ik supervisie behandeling binnen de GZ-opleiding (K&J en Volwassenen) en supervisie in het kader van de SKJ-registratie. Het volgen van begeleide intervisie in het kader tot de registratie Cognitief Gedragstherapeut VGCt behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kijk ik of er een groep gestart kan worden. Verder begeleid ik met veel plezier ook regelmatig N=1 case studies.

Je kunt bij mij terecht voor nascholing op gebied van Cognitieve Gedragstherapie (basis- en vervolgopleiding), differentiatie Kind & Jeugd en Volwassenen. Ook geef ik de basisopleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker, met aandacht voor Kind & Jeugd, en kan ik modules verzorgen in de opleiding POH-GGZ.

Tenslotte geef ik al jaren met veel enthousiasme ook training en (na)scholing op gebied van emotie regulatie, zelf-verwondend gedrag, angst en trauma, en leefstijl(verandering). In de trainingen die ik geef gaat doorgaans ook specifieke aandacht uit naar toepassing van technieken en vaardigheden bij de doelgroep kind & jeugd en jongvolwassenen.
In het aanbieden van bovenstaande opleidingen en trainingen werk ik samen met KING Nascholing, Cure & Care Development en Forta Opleidingen. Het is ook mogelijk bovenstaande opleidingen incompany aan te vragen.

Voor meer informatie, neem contact op via mijn email: [email protected]

Supervisie

Supervisie en lesgeven vind ik een van de leukste onderdelen van het werk. Samen sparren over optimale behandeltrajecten. Ik kan supervisie bieden in het kader van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCt (ook N=1), cognitief gedragstherapeutisch werker VGCt, en/of in het kader van de GZ-opleiding. Begeleide intervisie in een kleine groep (VGCt) kan ik tevens bieden, mocht hiertoe voldoende aanmelding zijn. Online supervisie of afspreken in de avonduren behoort tot de mogelijkheden. Supervisie vindt plaats in Leiden, waar ik woon en werk.

Mijn expertise ligt op het gebied van kinderen, jongeren, en jongvolwassenen in de BGGZ en SGGZ. Ik heb jarenlang gewerkt op een ambulante afdeling (en in het verleden ook op een klinische afdeling), voor een grote GGZ instelling in Zuid-Holland. In mijn werk heb ik veelal complexe problematiek gezien (bijv. verslaving, trauma, ADHD, angst) en heb ik met veel genoegen veel ervaring opgedaan in systemisch en multidisciplinair werken. Naast het werken met jeugdigen en jongvolwassen doelgroep beschik ik ook over kennis en ervaring in het werken met volwassenen. Verder geef ik les binnen de POH-opleiding, CGW- en CGT opleidingen K&J en Volwassenen (VGCt) voor verschillende opleidingsinstituten en geef ik training rondom emotie regulatie, angst en trauma. Hier liggen ook mijn expertises.

Binnen de supervisie wil ik graag samen met je kijken naar het vormgeven van een goede, doelgerichte behandeling middels evidence-based methodieken. We werken met een agenda, interactieve werkvormen a.d.h.v. jouw persoonlijke leerdoelen. Daarbij leg ik graag het accent op oefenen en doen! De praktijktoetsen van de VGCt bieden hier ook nog meer mogelijkheid toe. Tijdens de supervisie maken we dan ook liefst veel gebruik van beeldopname, rollenspellen en diverse materialen zoals registraties, HT en FA-BA. In mijn stijl ben ik gestructureerd, actief, transparant en meedenkend, en zal ik je uitnodigen creatief te denken bij het opzetten van bijv. gedragsexperimenten. Daarbij vind ik het belangrijk om supervisanten mee te geven dat “het niet altijd weten” of fouten maken mag, en je juist ook weer verder helpt in je ontwikkeling!

Training en Opleiding

Voor diverse opleidingsinstituten verzorg ik nascholing op het gebied van cognitieve gedragstherapie (met accent kind & jeugd) en cognitief gedragstherapeutisch werker (HBO). Tevens verzorg ik cursussen op het gebied van emotieregulatie problemen bij Kind & Jeugd, en een verdiepende cursus (VGCt) Angst & Trauma. Deze cursussen zijn tevens online te volgen en kunnen incompany worden verzorgd.

Docentenregister CPION en CRKBO

Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) bestaat uit een Register Instellingen en een Register Docenten. In het Register Docenten staan zelfstandig werkende docenten ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Docenten.

CPION bewaakt de kwaliteit en actualiteit van de registers door middel van een jaarlijkse evaluatie. Daarnaast verzorgen zij de audits voor instellingen en docenten die opname nastreven in het CRKBO. Ilse is geregistreerd in het CRKBO docentenregister.