Ilse van Kuilenburg

Als GZ-psycholoog heb ik ruim tien jaar ervaring in het behandelen van diverse problemen bij kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Mijn expertise ligt in het behandelen van angst- en stemmingsklachten, verslaving, trauma, emotie regulatie- en zelfbeeldproblemen. Ook heb ik jarenlang gewerkt met jeugdigen en (jong)volwassenen met ADHD en ASS. In mijn visie op problemen en klachten hou ik vast aan een holistische kijk; je lichaam, geest en je omgeving spelen allemaal een rol in je welzijn, en neem ik dan ook mee.

Als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut heb ik ruim 14 jaar gewerkt in de specialistische GGZ, in de kinder – en jeugdpsychiatrie en jeugdverslavingszorg. In 2018 ben ik daarnaast ook training, supervisie en opleiding gaan bieden, en ben ik werkzaam als opleider en supervisor voor diverse nascholingsinstituten. Zo geef ik opleiding en supervisie binnen de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, de GZ-opleiding en training op gebied van emotie regulatie, angst en trauma. In 2022 ben ik vrijgevestigd gaan werken bij Praktijk Kern.

Nog even kort over mijzelf! Ik ben getrouwd en ik heb twee lieve, energieke kinderen. In mijn vrije tijd geniet ik van buiten zijn, de natuur opzoeken, sporten, yoga, en boeken lezen. Daarnaast reis ik graag, en hou ik van lezen en sporten, koken en bakken, yoga, en ‘er op uit zijn’ met mijn gezin of vriendinnen.

 

Visie

In mijn visie op problemen en klachten hou ik vast aan een holistische kijk: je lichaam, geest en je omgeving spelen allemaal een rol in je welzijn, en neem ik dan ook mee. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een transparante en oplossingsgerichte houding, met veel aandacht voor je sterke kanten en ook dat wat goed gaat. Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten de interventies die ik toe pas begrijpen en zelf leren toepassen. Mijn focus is altijd gericht op samen onderzoeken, op ontwikkeling en vaardiger worden. Samen een antwoord vinden op jouw vraag, bijvoorbeeld “Hoe krijg ik weer grip op mezelf en mijn leven”, “Hoe ga ik weer beter in mijn vel zitten”,  of “Hoe krijg ik weer grip op de opvoeding?” Ik help je graag jouw eigen mogelijkheden te (her)ontdekken. Samen werken we aan het (opnieuw) vinden van balans en van vertrouwen in jezelf, in herstel, in anderen en de toekomst.

Een ander leidend principe in mijn werkwijze is de positieve psychologie, van daaruit werk ik vanuit mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Het glas is halfvol in plaats van half leeg. Binnen de positieve psychologie staat de mens als geheel centraal en wordt er gekeken naar wat je gelukkig maakt. Er wordt gewerkt aan het wegnemen van beperkingen en er wordt vanuit gegaan dat je jezelf beter en gelukkiger kunt maken. De vrije wil en keuzemogelijkheden staan centraal. Iedereen heeft een vrije keus en kan zichzelf verder ontwikkelen. Daarbij kijken we naar je krachten, kwaliteiten en hulpbronnen en leggen we de focus op wat al goed gaat, en wat nog beter kan en wat daarvoor nodig is. Positieve psychologie gaat over het vergroten van veerkracht en persoonlijk welzijn.

Kwalificaties

2003     Klinische- en Gezondheidspsychologie (Universiteit Leiden)

2010     Mindfulness training (MBCT, MBSr) (Centrum Mindfulness, Den Haag)

2011     Cognitief gedragstherapeut VGCt (Cure & Care, Arnhem)

2011     EMDR therapeut Volwassenen (VEN)

2014     Gezondheidszorgpsycholoog met differentiatie Kind & Jeugd, BIG (RINO Rotterdam/Leiden)

2015     Supervisorenopleiding VGCt (VGCt-erkend supervisor) (Cure & Care, Arnhem)

2017     Dialectische gedragstherapie, DGT basisopleiding (RINO, Amsterdam)

2019     Therapeutisch psychologisch onderzoek / diagnostiek (Viersprong Academy)

2019     EMDR practitioner Kind & Jeugd en Volwassenen (VEN)

2021     Imaginaire exposure therapie (RINO zuid, Eindhoven)

2021     VERS-training (Basis, en VERS-I) (Trimbos, Utrecht)

2022     Schematherapie, met differentiatie Kind & Jeugd (VSt)

2022     ACT basisopleiding, (Cure & Care, Arnhem)

2022      Enhanced Trauma Treatment (VEN)

Daarnaast heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd, o.a. op gebied van ADHD, eetstoornissen, trauma, emotieregulatie, transitiepsychiatrie, gender problematiek, verslaving.

Lidmaatschappen

LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen)

ZP Jeugd (Zelfstandige Praktijken Jeugd, Holland Rijnland)

VGCT (Vereniging voor Gedragstherapieën en Cognitieve therapie)

VSt (Vereniging voor Schematherapie)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

VVAa (Vereniging voor Arts en Andere zorgverleners)